En ny kamera!

Det har blivit endel Gud här i bloggen nu på sistonde så nu ska jag skriva lite om annat! 

Först och främst ska jag berätta om vad jag och Åke gjorde idag efter jobbet! Åke kom och hämtade mig vid runt klockan fyra och vi åkte i räserbilsfart till en affär med kameror som kallas OnOff. Och så köpte vi en ny kamera, så här såg den ut:


Den ska vara fruktansvärt bra och ta bilder som är fina och mycket vackra. Så här stod det på nätet där jag hämtade bilden:
Nja ja, nu funkar det inte att klistra in, men det står många bra saker! Och det bästa: den var så billig! Den kostade bara 555 kr. Förut kostade den 699 kr men de hade sänkt priset vilket var mycket bra! Jag förstår inte att människor köper kameror för många tusenlappar när den allra bästa bara kostar 555 kr! 

Emma och Sara har också varsin egen kamera faktiskt som de köpte i julklapp. Ja, det var jag och Åke som betalade med de fick välja. De valde systemkameror, jag vet inte varför, men nu så har jag och Åke också en som tar så underbara bilder. Åke sitter i denna stund och försöker lista ut hur man sätter på den men annars tror jag inte det kommer bli några som helst svårigheter när vi väl listat ut det. :-)

_______________________________________________________________________________________________

Nog om kameror och teknik! Nog bloggning för idag fakiskt! Idag blir det mat till middag, ha, ha, ett ganska trevligt skämt!





Gud

Det var en underbar gudstjänst idag, dock kunde inte/vägrade Emma och Sara att följa med. Men jag och Åke hade det så fint. Snart är det dags för familjens kvällsvard, ikväll blir temat "Magi inom guds rike". Jag ska läsa ett citat som Jesus sa, sen ska jag sjunga en psalm som jag sitter just nu och väljer ut. Tillslut ska jag sjunga en liten mässa som jag skrivit. det kommer bli en mycket fin kvällsvard!

Tjingeling!

Min Kvällsvardstext

Gud som haver barnen kär se till mig som liten är. Vart jag mig i världen vänder står min lycka i guds händer. Lyckan kommer, lyckan går. Gud förbliver fader vår. Amen. 

Gud, ta mig i dina armar. Fräls mig, skona mig, hjälp mig.

Gud, Den Heliga Ande, Jesus Kristus och Luther. Vår tros stora mästare som orädda gav sig hän för tron. Luther, du är den som har mitt liv i dina armar. Det är med din hjälp jag kan leva. Skona mig Luther Skona mig! Drag mig till mig ge mig frid! Luther!! Luther!! Fräls mig!! 

All prövning var ett steg mot det eviga livet. I himmlen får jag vara med mina nära varje dag och be tillsammans i mässan varje morgon. Mitt liv är från och med ikväll inte längre mitt utan bara ditt gud, och ditt Luther. Jag ska vara er tjänare er eviga predikare. Jag ska gå ut på torget och sjunga lovsånger, jag ska skrapa mina knän om så behövs. Och in i det sista ska jag ta min nattvard och leva enligt tron. Jag tänker alltså är jag, jag tror alltså vill jag. Gud? Hör du mig? Hör du mig på denna ringa plats? Hör min bön gud, hör den! Rädda mig och min familj jag ber!! Döda mig inte låt mig ge ett budskap till världen. Blott ett mina vill jag bli men en frälst person. Amen.

Luther

Vad jag är glad idag! På många punkter är mitt liv perfekt!: 

Det är lördag.
Den 10 april åker jag till Västinien.
Den 7/5 ska jag och Karen ha medeltidspartaj.

Vist låter det som ett perfekt liv! Det är det! Jag och Sara är de enda som är hemma just nu. Åke och hans vän Lennart som även är Karens vän är ute och dricker ett glas öl. Jag är så glad att de är så goda vänner! 

Jag har också anmält mig till en kurs för att senare kunna tjäna i kyrkaans tjänst! Jag funderar nämligen på att kanske bli en sorts konfirmationsledare! Hur fint låter inte det? Jag som gillar Luther så mycket och tycker det är så fint att han offrade sig för mänskligheten! Oj vilken fin man han var den personen! Ibland när jag tänker på vad han gjorde för jag kalla kårar på min rygg. Jag undrar bara när han ska komma med i bibeln! Det kan inte vara långt kvar nu... När den dagen kommer så kommer jag och alla andra Luther-älskare vara ute på gatorna med flaggor i händerna och fira och galeja. Jag ska nog sy en flagga tills dess med hans namn ingraverat.
Såhär såg han alltså ut, dessutom var han snygg!

Men tills den dagen kommer och vi som älskar Luther äntligen kan fira vill jag vara den bästa av protestanter! Jag vill leva efter hans läror till 1000000000%!! Jag ska läsa om min Luther bok ikväll tror jag där det står om hans läror. Sen ska jag också läsa om bibeln och se till att bli den bästa av de bästa! Jag ska gå ut på gatorna och omvända folk och sjunga lovsånger till guds ära. Imorgon ska jag ta med mig hela familjen till kyrkan, det ska jag faktiskt göra varje söndag, och vi ska sjunga psalm efter psalm. Jag ska bli en kristen person som bara lever för gud! Oj vilken inperation jag fick nu! Jag kanske till och med kan predika på enn gudstjänst! Och jag ska lära alla konfirmander hur de ska leva och tro. Med mig som ledare kommer världen snart vara helt kristen!

Ja något sånt får det bli. Nu ska jag gå till Sara och berätta att det är slut på TV tittandet och att hon istället borde börja förbereda en text som hon kan läsa på kvällsvarden som vi ska ha ikväll bestämde jag nu! Jag ska också skriva min egen, jag lägger upp den så snrt den är klar! Tjingeling!

Om dagen på badhuset!

Hej allesammans!

Jag är återigen här och bloggar! Är det inte trevligt så säg! Förra veckan flöt på på som vanligt, med några undantag som kan vara värda att berätta lite om! Håll till godo!

I onsdags åt jag lunch tillsammans med mina vänninor Gunilla och Jill. Vi gick till en trevlig restaurant och åt god mat. 

Jag och Åke var och köpte kalsonger och en skjorta till honom på torsdagen. 

Men nu kommer det som jag egentligen ville berätta om! Nämligen var jag och simmade tillsammans med min familj; jag, Åke, Emma och Sara och Karens familj; Karen, Lennart, Axel och Mickan.Till en början skulle bara jag och Karen gå och motionssimma tillsammans, men så helt spontant bara så bestämde vi oss för att göra det till en utflyckt för hela familjen. Vi brukar nämligen säga att vi bara är en enda stor familj, lite busigt sådär. 

Vi packade:

• Badkläder till alla i familjen. 
• Mackor med olika pålägg som skinka, ost, kaviar, paprika, gurka m.m. 
• Handukar.
• Saft. 

Sen bar det av till badhuset. Det är så skoj för Axel, Mickan, Sara och Emma är så nära vänner! Emma och Axel är till och med båda födda på precis samma år, 1995!! Sedan är det ett litet glapp som det kallas för Sara är född 1997 och Mickan 1998. Men det är inte en så stor skillnad. Detta är så roligt. Jag och Karen brukar plannera att Axel och Emma ska gifta sig när de blir stora, men jag tror nog inte det kommer att bli så, tyvär. Jag vet att alla måste få hitta sin egen Åke och chansen är kanske inte så stor att Emma ser att han finns där, mitt i Axel. Men hon hittar säkert en annan Åke som är också snäll!

På badhuset simmade, plaskade, stänkte och plojade vi runt. Det var så mysigt. Sen åt vi och barnen köpte glass. Alla barnen sa att vi väl kunde träffas hemma istället för på badhuset, men jag tror att de var glada att de följde med till slut för de skrattade.  

_______________________________________________________________________________________________


Nu ska jag berätta något mer! Jag kommer nämligen fylla år när vi är i Västinien! Nu blev ni avundsjuka va? Vem vill inte spendera sin födelsedag i ett paradis med sina allra närmanste i hela, hela universum och denna vida värld? Sen kan jag också berätta att jag och Karen snart ska anordna vår 45 årsfest med medeltidstema! Ha, ha vad skoj det kommer att bli!

_______________________________________________________________________________________________

Tack och Hej Leverpastej, nu ska jag ringa Karen och planera vårt galej! ♥

Ett inlägg om kläder m.m.

Jag har tyvär inte bloggat så mycket på sista tiden, jag hoppas att ni ursäktar!

Undert veckan som har gått har jag inte gjort något att tala om, så vi hoppar över allt trams med att beskriv om och om igen hur varje dag såg ut. Vakna, frukost, jobbet, lunch, jobbet, handla, hem, laga mat, äta, hämta barn, teve, sova. Är väl ungefär vad jag har gjort. Nu blickar vi framåt så att säga:

Jag är så glad för att jag ju snart åker till Västindien. Varje dag tar oss ett steg närmare. Oj så kul det ska bli! Jag har köpt kläder till mig, barnen har köpt kläder till sig, för visst behöver man ju lite extra sommarkläder när man ska ut på en så trevlig resa?! Emma har köpt en bikini, ett par shorts, några söta linnen och en mysig tröja fär kyliga kvällar, men som ändå är sval. Hon har smak den flickan må jag säga, fast jag skulle naturligtvis ALDRIG sätta på mig något av det hon köper! Usch! Men på henne ser det så bra ut, och hon har så fina former och är så vacker! Sara har köpt en bikini och lite mer saker som jag inte kommer ihåg. Själv har jag köpt en ny galaklänning eftersom min andra tillslut gav upp efter mer än 15 år. jag hittade en ny på Hennes och Mauritz för bara strax över hundralappen, 129 kronor var det nog! Svart och alldeles jättefin, jag är så nöjd. Hennes och Mauritz är nog världens bästa klädaffär, fina kläder till billigt pris. Jag var ju tvungen att slå till, att åka till Västindien utan att ta med sig en galaklänning för finare middagar går ju inte! Jag har även införskaffat några andra kläder, bland annat en jeanskjol med fina lager för endast 149 kronor på rea, också den ett riktigt kap. Den kommer jag nog kunna använda flitigt! Så köpte jag även lite tandtråd på Hennes och Mauritz, visste ni att de sålde det där?? Den var lite smådekorerad och jag tycker den var jättebra, så det var klart värt det trots att den var ganska dyr! Den kommer jag nog köpa fler gånger! 

Jag ska också åka till stan med åke och köpa badbyxor och en skjorta till honom, det tror jag nog att han kan behöva. Och nya kalsingar är nog också bra om vi införskaffar! 

Vad är nytt på spädbarnsfronten förstår jag ju att ni undrar!

Helena är nu i femte månaden, BF är den 5 juli så det är ganska exakt fyra månader som har gått, fem kvar.

Hennes mage har så smått börjat växa.

Jag har köpt massor av kläder till bäbisen, även leksaker och en fin vagga som jag hittade i en affär. Jag har så smått börjat tjata på att de ska börja tänka på namn och inreda ett rum.

Jag har även börjat kolla på sjukhus där jag tycker att hon ska föda.

Det var nog allt för nu, vi hörs någon annan dag!

RSS 2.0